Holckin Mangalitzaretriitti

 18.-19.6.22

Joensuun Kiihtelysvaarassa Esa Holck kasvattelee karvaisia otuksia: Mangalitzapossuja. Niillä on kaverina lampaita, mutta kesäisin lampaat matkaavat muille laitumille. 

Mangalitzat ovat älykkäitä eläimiä, kuten possut yleensä, viekkaita jopa. Ne puolustavat lauman jäseniä voimakkaasti, jos jotakuta uhataan. Meillä ihmisillä on paljon opittavaa näiltä possueläimiltä – siksi suuntaamme tutustumaan syvällisemmin niiden sielunelämään. 

Holckin Mangalitzat ovat eettisesti kasvatettuja ja niiden ruokinta tapahtuu paikallisella ravinnolla.   

Projekti:

Retriitissä tehdään tilan töitä, esimerkiksi rakennetaan aitausta possuille ja muita ajankohtaisia töitä. Jos olet haaveillut possujen ottamista hoiviisi, kannattaa tulla opettelemaan aitausten tekoa ja ylipäätään kaikkea, mitä possujen hoitoon kuuluu. Halutessasi voit vaikka nukkua possun kainalossa, mutta suosittelemme telttamajoitusta tai mökkiä turvallisuussyistä. 

Ruoka:

Ruuat valmistetaan tilan ja lähitilojen antimista. Ammattikokkina työskentelevä alueen aktiivijäsen Virpi kokkailee päivän sapuskat aamupalasta lounaaseen, siitä päivällisiin ja iltapaloihin. Tarjolla Itä-Suomen parhaita lähitilan makuja. 

Illalla rentoa maalaisoleilua: saunomista, jutustelua, kenties nuotiolla oloa ja sen sellaista.

Majoitus: oma teltta, asuntovaunu tai mökkimajoitus.

Hirsimökit sijaitsevat muutaman kilometrin päässä tilalta hevos- ja matkailutila Chippewa Rangella. Omat petivaatteet mukaan.

Muut tiedot:

Osallistujamäärä: 20 hlö + lapset

Hinta: 50€/la-su/hlö. Lapset 10€/hlö

Mökkimajoitus + 50€/hlö

Varustus: säänmukainen talkoovarustus, vaihtovaatteet, saunakamppeet ja petivaatteet. 

Aikataulu: Aloitus la klo 10, lopetus su klo 17.

Osoite: Lapiovaarantie 105 B, 82180 Huhtilampi

Liittymislomake Ruokaretriittiin (Holck) (#27) (#28)

Tule kasvimaan- ja pellonhoitoretriittiin 16-18.6.!

16-18.6. Ruovedellä tapahtuu! Tule hoitamaan Ruokaretriitin kasvimaata sekä peltoa ja nauttimaan kesäisestä maaseudusta. ☀️ Päivän päätteeksi lämpiää savusauna ja palju! Juhlavuoden kunniaksi tila tarjoaa majoituksen ja ruuat. Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen info@ruokaretriitti.fi