Markkulan lammasretriitti

7.5.2022 

Porukka kokoontui kirkkaassa säässä Markkulan tilalle aamuvarhain. Isäntä Timo otti saapuvat retriittiläiset pihassa vastaan ja ohjasi sisätiloihin missä tilan emäntä Elina oli laittanut pöydän koreaksi. Nautimme aamupalalla karjalanpiirakoita leikkeleiden sekä juustojen kera sekä juomaksi teetä ja kahvia.

Päivä alkoi aamupalan jälkeen tuttuun tapaan esittelyillä, jonka Miikkan ollessa kuumeessa kotona, veti tällä kertaa Sami. Oli mahtava huomata, kuinka parinkymmenen hengen porukkaan oli tullut mukaan jälleen kerran ensikertalaisia sekä tietenkin jo kokeneempia retriittiläisiä.

Esittelyiden jälkeen Sami kävi läpi päivän ohjelman. Tarkoituksena oli purkaa vanhat lammasaitaukset, kerätä verkko ja puupylväät talteen sekä rakentaa loppuun hieman keskeneräinen aitaus mihin lampaat voitaisiin päästää kevätlaitumelle pitkän talven jälkeen. 

Sää oli vaihtunut pilvisempään ja iltapäiväksi olisi mahdollisesti luvassa myös sadetta, joten päätimme että yritämme saada ennen lounasta mahdollisimman paljon tehtyä. Suuntasimme ulos ja porukka tarttui päivän tehtävään melkoisella energialla. Vanhaa aitaa alkoi kaatumaan ja aitaverkko rullautumaan. Liekö mahtavalla aamiaisella ollut osuutta asiaan. Suurin osa porukasta suuntasi pellolle mutta pieni ryhmä jäi rakentamaan lampaille ulkoaitausta.

Aamupäivä eteni töitä tehdessä, aika riensi kuin siivillä ja homma alkoi näyttää jo puolen päivän jälkeen todella hyvältä. Ulkoaitauskin oli jo valmistunut, joten ennen lounasta saimme seurata kuinka onnelliset lampaat kirmaavat kevätlaitumelle juosten, pomppien ja määkien. Pienimpiä ja kesyimpiä lampaita sai jopa ottaa syliin.

Lounaalla nautimme tilan omasta lihasta tehtyä ylikypsää karitsaa, salaattia ja perunaa. Oli muutan aivan mielettömän maukasta ruokaa, joka kyllä nälkäiselle työporukalle tuntui maistuvan.

Lounaan jälkeen suuntasimme vielä pellolle viimeistelemään työt. Keräsimme loput pylväät. Tässä kohtaa sade oli saapunut Vihtiin, joten onneksi olimme saaneet lähes kaiken tehtyä aamupäivän aikana. Tällä välin Elina keitteli vielä kahvit, jotka nautimme ennen kotiinlähtöä. Kahvin kera oli leivottu herkullinen marjapiirakka, joka tuntui häviävän melkoiseen tahtiin tarjoilulautaselta. Kahvin lomassa juttu luisti ja aika tuntui lähes pysähtyvän. Kiireetön porukka vietti mukavan hetken jutellen ja ihmetellen maailman menoa ennen kotiinlähtöä.

Jälleen yksi onnistunut retriitti mukavien ihmisten kanssa.

Tule kasvimaan- ja pellonhoitoretriittiin 16-18.6.!

16-18.6. Ruovedellä tapahtuu! Tule hoitamaan Ruokaretriitin kasvimaata sekä peltoa ja nauttimaan kesäisestä maaseudusta. ☀️ Päivän päätteeksi lämpiää savusauna ja palju! Juhlavuoden kunniaksi tila tarjoaa majoituksen ja ruuat. Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen info@ruokaretriitti.fi