Mikä Noutopiste?

Ruokaretriitit kokoavat lähialueen tuottajat, kuluttajat ja yhteistyöyritykset terveellisen ja hyödyllisen yhteistyön pariin kotimaisen ruuan lähteille. Retriitin jälkeen seuraava vaihe on lisätä Ruokaretriitin lähituottajien tuotteet yhteistyökumppanimme tilalta.fi:n verkkokauppa-alustalle sekä muodostaa niiden toimituksia sekä noutamista varten Noutopiste.

Kuinka lähiruuan suoramyynti ja Noutopiste toimii?

1. Koostetaan tarvittavat lähialueen ruuantuottajien tiedot ja tuotetiedot

Ruokaretriitti auttaa lähituottajia koostamaan lähiruuan verkkokauppasuoramyyntiä varten tarvittavat tiedot ja toimittaa ne markkinapaikan ylläpitoon.

2. Muodostetaan alueelle sopiva Noutopiste

Ruokaretriitin alueelliset vastuuhenkilöt kartoittavat lähiruuille sopivan noutopisteen alueelta, jossa sekä Noutopisteen pitäjä, kuluttajat sekä tuottaja hyötyvät Noutopisteestä. Noutopisteen pitäjä saa lisää asiakkaita antamalla säilytyskapasiteettiaan sovittuina viikonpäivinä Ruokaretriitin käyttöön. Noutopisteinä voi toimia esim. kahvila tai ravintola, jolla on kylmäsäilytystilat ja haluaa tukea lähiruuantuotantoa.

3. Tuodaan tuotteet ja Noutopiste verkkokauppa-alustalle

Noutopisteen löydyttyä Ruokaretriitti auttaa suoramyynnin toimitusten, tuotteiden lisäämisen ja Noutopisteen sujuvan käynnistämisen osapuolille.

4. Ruokaretriitti markkinoi ja tukee Noutopisteen kasvua

Ruokaretriitin alueyhteisö tukee ja markkinoi lähialueellaan lähiruuan myynnin kasvua sekä auttaa tarvittavilta osin Noutopisteen ylläpidossa. Tavoitteena on win-win-win tilanne kaikille osapuolille ja erityisesti kotimaisen lähiruuan kannattavuuden turvaaminen nyt ja aina.

Innostuitko?

Ilmoittaudu Noutopisteen pitäjäksi! Tulemme mielellämme etukäteen tutustumaan tiloihinne ja keskustelemaan, miten Noutopiste sopisi parhaiten teidän tiloihinne. Voit myös kysyä lisätietoja osoitteesta ruokaretriitti@gmail.com tai soitella 0405910540.

Ilmoituslomake

Noutopiste-ilmoittautuminen

Tule kasvimaan- ja pellonhoitoretriittiin 16-18.6.!

16-18.6. Ruovedellä tapahtuu! Tule hoitamaan Ruokaretriitin kasvimaata sekä peltoa ja nauttimaan kesäisestä maaseudusta. ☀️ Päivän päätteeksi lämpiää savusauna ja palju! Juhlavuoden kunniaksi tila tarjoaa majoituksen ja ruuat. Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen info@ruokaretriitti.fi