Peltolan ylämaankarjaretriitti

21.5.-22.5.2022

Oletko jo bongannut peltofilosofi ja maatalousyrittäjä Sakari Peltolan somesta tai muista yhteyksistä? Sakari kasvattaa heinää ja ylämaankarjaa Kotkan kupeessa sijaitsevalla kauniilla Heinlahden alueella. Tilalla syntyy maistuvaa luomulihaa sekä ajatuksia herättävää sisältöä ruokaan sekä yhteiskunnan tilaan liittyvistä aiheista. 

Seuraavaksi järjestämme kahden päivän ruokaretriitin Peltolan tilalla, jossa pääsemme tutustumaan ylämaankarjan kasvatukseen, tekemään yhdessä tilan töitä sekä nauttimaan yhdessäolosta ja tietysti maukkaasta lähiruuasta.

Mikä ylämaankarja?

Ylämaan karja on kaunis pitkäturkkinen nautarotu, joka on sopeutunut ympärivuotiseen ulkolaiduntamiseen. Luonnollisesta ravinnosta johtuen sen liha on maukasta, lyhytsyistä, vähärasvaista ja väriltään tummanpunaista. Ylämaankarja on yksi ruokaomavaraisuuden kulmakivistä, mikä kannattaa ottaa haltuun.

Kotiinvietäväksi saat hyvän mielen ja uusien ihmissuhteiden lisäksi roppakaupalla lisää tietämystä ja osaamista karjan kasvatuksesta ja ruuantuotannosta yleensä sekä halutessasi tilan tuotteita. 

Ruokailut:

Lounaaksi maukasta keittoruokaa jälkkäreineen ja illalla grillataan tilan antimia argentiinalaisen viinin kera nuotion ääressä. Mahdollisuus saunomiseen. Sunnuntaina monipuolinen brunssi. Viikonlopun hintaan sisältyy grilliruuat ja viinit sekä sunnuntaibrunssi.

Kyydit:

Suosimme kimppakyytejä ja pyrimme järjestämään niitä mahdollisimman hyvin. Kerro lomakkeella, jos haluat kimpakyydin tai autossasi on tilaa.

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella.  

Yöpyminen:

Tila järjestää majoituksen. Osalle mökkimajoitus, osalle tilan muissa rakennuksissa. 

 

INFONURKKA:

– Osallistujamäärä max. 30 aikuista ja 10 lasta.

 2 päiväksi: max. 20 aikuista ja 10 lasta

– Vain lauantaiksi: max. 10 aikuista

– Osallistumismaksut (maksu paikan päällä tilalle, käteinen tai Mobile Pay): 50€/päivä/aikuinen. Lapset ilmaiseksi.

– Osoite: Huutjärventie 240, 49200 Pyhtää

– Aloitus: la klo 9. Saapua voi hieman ennen klo 9. 

– Iltaohjelma alkaa klo 18. 

 – Varustus: säänmukainen talkoovarustus, saunakamppeet sekä yöpymistä varten makuupussi/peitto, tyyny ja lakana. 

Suutarin omavaraisretriitti

Tule kasvimaan- ja pellonhoitoretriittiin 16-18.6.!

16-18.6. Ruovedellä tapahtuu! Tule hoitamaan Ruokaretriitin kasvimaata sekä peltoa ja nauttimaan kesäisestä maaseudusta. ☀️ Päivän päätteeksi lämpiää savusauna ja palju! Juhlavuoden kunniaksi tila tarjoaa majoituksen ja ruuat. Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen info@ruokaretriitti.fi