Tarinoita toteutetuista ruokaretriiteistä

5/2023 Ruoveden Kivi- ja potturetriitti

Vietimme jälleen onnistuneen viikonlopun ruokaretriitin merkeissä!

Osa retriittiläisistä saapui Ylä-Hanhon tilalle Ruovedelle jo perjantaina, jolloin yhteistuumin siivosimme mökkejä talviteloilta majoituskäyttöön. Kun majoittumiset oli hoidettu, kokoonnuimme yhteiselle illalliselle ja tämän jälkeen jatkoimme iltaa savusaunan ja paljuilun merkeissä.

6/2022 Holckin Mangalitzapossuretriitti

Joensuussa Holckin Esa kasvattelee karvaisia Mangalitzapossuja, joiden elämään menemme tutustumaan kesäkuun kolmantena viikonloppuna. Pohjois-Karjalaan käy nyt kutsu. Ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää–>

6/2022 Villa Ekarsin maakellariretriitti

Kunnostamme vanhan maakellarin, jonka saamme sitten 5 vuodeksi maksutta käyttöön. Jos ruuan edullinen säilöminen pidempään kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti tulla paikalle oppimaan kaikki maakellareista suoraan mestarilta, maakellarimies Henrik Aschanilta!

Lue lisää–>

5/2022 Markkulan Lammasretriitti vol.2

Käymme nyt rakentamassa uuden aitauksen Markkulan tilalle, mikä jäi edellisessä retriitissä tekemättä. Lampaat kesälaitumelle!

5/2022 Markkulan Lammasretriitti

Toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna suuntasimme Vihtiin Markkulan lammastilalle. Työskentelimme lammasaitausten parissa ja tutustumme lampaiden hoitoon.

Lue lisää->

Askolan Kanalaretriitti 4/2022

Kävimme Askolassa Kyyhkysten tilalla rakentamassa kanalan vanhaan navettaan ja nauttimassa maalaismaisemista sekä yhdessä rakentamisesta. 

Lue lisää->

Majvikin Ruokaretriitti 3/2022

Pidimme Majvikin biodynaamisella luomutilalla lauantaipäivän retriitin, jossa teimme tilan töitä ja tutustuimme samalla tilan toimintaan. 

Lue lisää->

Vastalahden Talvirieha 1/2022

Vuosi 2022 lähti Ruokaretriititoiminnassa rivakasti käyntiin, kun Vastalahdessa vietettiin koko perheen Talviriehaa. Oli harvennushakkuuta, luistelua, pilkkimistä ja paljon muuta – maalaishengessä tietty.

Lue lisää->

Jätkäsaaren Ruokapäivät 2/2022

Jätkäsaaressa järjestettiin 19.2.2022 Ruokapäivät, missä edistettiin toimintakonseptia yhteistuumin. Paikalla oli yhteistyökumppaneita ja monipuolisia esityksiä.

Lue lisää->

Jätkäsaaren suunnitteluretriitti 12/2021

Vietimme Jätkäsaaren kerhotiloissamme 5.12.2021 Ruokaretriitin suunnittelutilaisuuden ja samalla juhlistimme Suomen itsenäisyyttä. Tällä kertaa maatilalliset tulivat vastavuoroisesti kaupunkiin, herkulliset ruuat tietysti mukanaan!

Lue lisää->

Ruoveden Ruokaretriitti 11/2021

Kaikki alkoi Ruovedeltä, kun toisilleen entuudestaan tuntemattomat ihmiset saapuivat marraskuisena viikonloppuna eri puolelta Suomea ensimmäiseen Ruokaretriittiin. 

Lue lisää->

Tule kasvimaan- ja pellonhoitoretriittiin 16-18.6.!

16-18.6. Ruovedellä tapahtuu! Tule hoitamaan Ruokaretriitin kasvimaata sekä peltoa ja nauttimaan kesäisestä maaseudusta. ☀️ Päivän päätteeksi lämpiää savusauna ja palju! Juhlavuoden kunniaksi tila tarjoaa majoituksen ja ruuat. Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen info@ruokaretriitti.fi