Suutarien omavaraisretriitti 12.11.2022 klo 8:00 - 22:00

Topenontie 229, Renko

Oletko haaveillut omavaraisesta taloudesta, missä et olisi riippuvainen kunnallisvedestä, lämmityksestä, sähköstä, ruuasta ja minne voisit säilöä juurekset talven yli? 

Aika moni on viime vuosien aikana yllättänyt itsensä haaveilemasta tällaisesta, mutta sen toteuttaminen onkin ollut ihan toinen juttu.

Monilta ruokaretriiteiltä tutut Essi ja Jarno Suutari päättivät toteuttaa haaveensa ja remontoivat vanhasta koulurakennuksesta uuden kodin perheelleen, tavoitteena mahdollisimman suuri omavaraisuus.

Projekti on loppusuoralla ja pääsemme osallistumaan omavaraisuuden kannalta kriittisten toimintojen kunnostamiseen ja rakentamiseen. 

Ruokaretriitin hinta on 20€/henkilö ja se kattaa aamukahvit, lounaan ja iltapäiväkahvit talolla ja päivän päätteeksi mahdollisuuden lähteä mökille (7km) saunomaan, grillaamaan ja uimaan jos uskaltaa.

Meillä on tulevalla ruokaretriitillä 3 tehtävää:

Tehtävä 1: Rengaskaivon kunnostus

Kaivon tyhjennys pumpulla ja seinien pesu pesuaineella. Laskeutuminen kaivoon ja lietteen poisto kaivon pohjalta lapioimalla. Vanhan imuputken poikkileikkaus ja poisto kaivosta. Jos aikaa jää uuden kannen teko kaivolle ja käsipumpun asennus. Saumojen muuraus ei ehdi samaan päivään.

Tehtävä 2: Maakellarin kunnostus

Kellarin siivous ja vanhojen hyllyjen purku. Kalkki maali, uusien hyllyjen rakennus, lahonneen välioven uusiminen ja ilmanvaihdon tarkistus.

Tehtävä 3: Kanien siirto sisäkanilaan

Sisähäkkien ja koppien rakennus kaneille sisälle talliin (lattia valetaan ensi pe) ja päivän päätteeksi kanien siirto porukalla uusiin häkkeihin.

Suutarin omavaraisretriitti

Tule kasvimaan- ja pellonhoitoretriittiin 16-18.6.!

16-18.6. Ruovedellä tapahtuu! Tule hoitamaan Ruokaretriitin kasvimaata sekä peltoa ja nauttimaan kesäisestä maaseudusta. ☀️ Päivän päätteeksi lämpiää savusauna ja palju! Juhlavuoden kunniaksi tila tarjoaa majoituksen ja ruuat. Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen info@ruokaretriitti.fi